Muffinki cynamonowo-korzenne z konfiturą morelową
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/4 szklanki oleju słonecznikowego | 1 | szt |
| 1 łyżeczka ekstraktu lub pasty z wanilii (można zastąpić ziarenkami wydrążonymi z 1 laski wanilii) | 1 | szt |
| 1 łyżka cynamonu | 1 | szt |
| 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |
| 250 ml konfitury lub dżemu morelowego (lub innego) | 1 | szt |
| 3/4 szklanki mleka | 1 | szt |
| 1/2 szklanki brązowego cukru | 1 | szt |
| 1 duże jajko | 1 | szt |
| 2 szklanki mąki | 1 | szt |
| Szczypta soli | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl

