banner

Gryczany Budyń Czekoladowy

Autor: Agnieszka Bernatowicz

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Gryczany Budyń Czekoladowy

Składniki

Nazwa Ilość
1 woreczek (100 g) suchej kaszy gryczanej niepalonej 1 szt
Mleko 1 szklanka
Woda 1 szklanka
Daktyle 6 szt
Banan 0,5 szt
Gorzka czekolada tabliczka 0,5 szt

Przygotowanie

  • Dla Dzieci powyżej 1,5 roku życia

    1. Mleko razem z wodą doprowadzić do wrzenia.
    2. Dodać daktyle i opłukaną wcześniej kaszę.
    3. Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut.
    4. Pod koniec dodać czekoladę.
    5. Kaszę zblendować razem z bananem (w zależności od konsystencji można dodać mleko).

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.