Placki z kaszy jęczmiennej
Autor: Alicja Hojda
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Cebula – 1 sztuka | 1 | szt |
| Czosnek – 1 ząbek | 1 | szt |
| Gorczyca mielona – szczypta | 1 | szt |
| Jaja – 2 sztuki | 1 | szt |
| Kasza jęczmienna – 1 szklanka | 1 | szt |
| Koper włoski mielony – szczypta | 1 | szt |
| Kurkuma mielona – 1 łyżeczka | 1 | szt |
| Marchewka – 2 sztuki | 1 | szt |
| Mąka kukurydziana – 2-3 łyżki (do panierowania) | 1 | szt |
| Natka pietruszki – 1 łyżka | 1 | szt |
| Oliwa z oliwek – 3 łyżki | 1 | szt |
| Sól, pieprz | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

