Pita z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 2 godziny
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Ćwiartka tylna kurczaka | 3 | szt |
| Kapusta kwaszona czerwona | 3 | łyżki |
| Kiełki słonecznika | 2 | łyżki |
| Papryka czerwona - kawałek | 1 | szt |
| Papryka słodka w płatkach | 1 | łyżeczka |
| Pita ze słonecznikiem (bez sztucznych dodatków) | 1 | szt |
| Imbir | 1 | łyżeczka |
| Jogurt śmietankowy Campina | 1 | szklanka |
| Kukurydza konserwowa Bonduelle | 2 | łyżki |
| Pomidor- plaster | 4 | szt |
| Roszponka | 5 | szt |
| Szczypiorek suszony | 1 | |
| Koperek suszony | 1 | |
| Koperek świeży | 0,5 | szt |
| Ogórek kiszony | 1 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Czosnek ząbek | 2 | szt |
| Kminek mielony | 1 | |
| Kurkuma | 1 | łyżeczka |
| Natka pietruszki | 0,5 | szt |
| Pieprz czarny | 1 | |
| Sos sojowy | 2,5 | łyżki |
Opis
Jak nie masz czasu kurczaka możesz usmażyć na patelni.

