banner

Placuszki rybne

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Placuszki rybne

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Kostki mintaja 3 szt
Czosnek, ząbek 2 szt
Kasza manna 5 łyżek
Koperek świeży 2 łyżki
Natka pietruszki 2 łyżki
Pieprz czarny 1
Płatki owsiane 5 łyżek
Sól 1

Opis

Idealnie nadają się do kanapek.

Przygotowanie

    1. Rozmroź rybę. (Możesz włożyć ją do letniej wody na 15 minut, następnie odciśnij nadmiar wody).
    2. Zmiksuj rybę.
    3. Pokrój drobno koperek, natkę, czosnek.
    4. Do miski wrzuć rybę, jajko, płatki owsiane, kaszę manną, koperek, czosnek, natkę oraz przyprawy. (Dokładnie wymieszaj).
    5. Na talerzu przygotuj płatki owsiane.
    6. Uformuj placki (kulkę nadzienia rozgnieć ręką) i obtaczaj w płatkach.
    7. Usmaż z obu stron, na dobrze rozgrzanym głębokim oleju, na średnim ogniu.
    8. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.