Pizza wegetariańska
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 55 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 1 | łyżka | 
| Bazylia świeża - listki | 6 | szt | 
| Brokuły- różyczka | 7 | szt | 
| Bułka tarta do obtoczenia | 1 | szt | 
| Cukier | 1 | łyżeczka | 
| Czosnek staropolski | 1 | |
| Drożdże | 20 | g | 
| Kalafior- różyczka | 6 | szt | 
| Kukurydza konserwowa Bonduelle | 3 | łyżki | 
| Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 250 | g | 
| Oregano świeże- listki | 6 | szt | 
| Pieczarki | 5 | szt | 
| Pomidory w puszcze mutti | 0,5 | szt | 
| Czosnek, ząbek | 2 | szt | 
| Fasolka szparagowa | 0,5 | szklanki | 
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka | 
| Pomidor | 1 | szt | 
| Por | 0,5 | szt | 
| Ciepła woda | 0,5 | szklanki | 
| Groszek zielony | 3 | łyżki | 
| Koncentrat pomidorowy | 2 | łyżki | 
| Papryka czerwona | 0,5 | szt | 
| Parmezan | 100 | g | 
| Ser feta | 100 | g | 
| Sól | 1 | łyżeczka | 
Opis
Do pizzy można użyć warzyw mrożonych. Wówczas najpierw trzeba je ugotować według przepisu na opakowaniu, później postępować jak w przepisie.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                