banner

Faszerowane pomidory

Autor: Urszula Bieniek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Faszerowane pomidory

Składniki

Nazwa Ilość
Biały ser półtłusty 1 szt
Dowolne zioła, najlepiej świeże (np. bazylia lub koperek 1 szt
Pomidory (spore, jędrne i zdrowe – bez potrzeby wykrajania części) 4 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Myjemy dokładnie pomidory, odcinamy ich wierzch „czapeczkę”, a ze środka wydrążamy miąższ.
    2. Łączymy go z serem oraz ziołami i wkładamy do pomidora.
    3. Wstawiamy do piekarnika na wysmarowanej masłem tacce lub w folii aluminiowej na ok. 15 minut.
    4. Pod koniec pieczenia przykrywamy „czapeczką”. Świetna kolacja z bagietką.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.