Sałatka Caesara
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 8 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Filet anchois w oleju | 6 | szt |
| Grzanki | 10 | |
| Kurczak grillowany | 25 | |
| Musztarda dijon | 0,5 | łyżeczki |
| Parmezan tarty | 10 | |
| Oliwa z oliwek extra virgin | 2 | łyżki |
| Sok z cytryny | 2 | łyżki |
| Żółtko | 1 | szt |
| Czosnek ząbek | 2 | szt |
| Pieprz czarny | 1 | |
| Sól | 1 |
Opis
Sałatka Caesara powstała w 1924 roku, jej pomysłodawcą jest Caesar Cardinii, włoski restaurator, mieszkający i pracujący w Tihuanie w Meksyku.
U mnie trochę w innym wydaniu.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

