Surówka z selera
Autor: Magdalena Uchman
Czas przygotowania: 20 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Seler korzeniowy | 1 | szt | 
| Jogurt naturalny | 1 | łyżka | 
| Rodzynki | 1 | łyżka | 
| Orzechy włoskie | 1 | łyżka | 
| Sok z cytryny | 1 | szt | 
| Sól, pieprz do smaku | 1 | szt | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez około 15 minut.
- Obierz selera i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z jogurtem, a następnie dodaj odsączone rodzynki i posiekane orzechy włoskie.
- Przypraw do smaku solą i pieprzem.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                