banner

Muzyczna zupa z soczewicy

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Muzyczna zupa z soczewicy

Składniki

Nazwa Ilość
1 litr rosołu z ugotowaną marchewką i pietruszką 1 szt
2 łyżki soczewicy czerwonej 1 szt
Łyżka gęstej śmietany 1 szt
Ptysiowe kulki 1 szt
Szczypta soli i białego pieprzu 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Soczewicę moczymy jak fasolę, czy groch, a następnie gotujemy do miękkości w wodzie z odrobiną cukru, następnie przekładamy ją do rosołu z ugotowaną włoszczyzną i wszystko dokładnie miksujemy blenderem.
    2. Doprawiamy solą i pieprzem, zaprawiamy śmietaną i gotowe:)
    3. Do kremów z soczewicy, dyni czy brokułów polecam małe ptysiowe kuleczki, które ja kupuję na wagę w pobliskiej piekarni, są one wspaniałym uzupełnieniem zup i oczywiście świetną zabawą dla maluchów;)

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.