banner

Kotleciki jajeczno-warzywne

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kotleciki jajeczno-warzywne

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 2 szt
Bułka tarta do obtoczenia 1 szt
Kukurydza konserwowa Bonduelle 200 g
Pieprz czosnkowy 1
Ser żółty maasdamer 40 g
Ziemniaki ugotowane 40 g
Bułka tarta 4 łyżki
Groszek zielony 200 g
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz czarny 1
Sos sojowy 1 łyżka
Szczypiorek 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Ugotuj jajka oraz ziemniaki. Następnie zostaw do ostygnięcia.
    2. Zetrzyj ser żółty, pokrój drobno jajka, oraz rozgnieć ziemniaki.
    3. Wymieszaj wszystkie składniki ze sobą, przypraw. Możesz dodać także jedno jajko surowe, zwiększ wówczas ilość bułki tartej.
    4. Formuj nieduże kotleciki, obtaczaj w bułce tartej.
    5. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju aż kotleciki będą rumiane. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.