Sałatka z tuńczyka
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Tuńczyk | 30 | g |
| Ugotowane jajko na twardo i pokrojone na plasterki | 1 | szt |
| Mandarynka | 1 | szt |
| Oliwki | 3 | szt |
| Sok z cytryny | 1 | szt |
| Sos sojowy | 1 | szt |
| Świeżo zmielony pieprz | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Tuńczyka, mandarynki i oliwki odsączyć z zalewy.
- Rozdrobnić tuńczyka.
- Pokroić oliwki i jajka w plasterki.
- Połączyć sok z cytryny, sos sojowy i pieprz.
- Wymieszać pozostałe składniki.
- Podawać z pieczywem.
