banner

Rybka zapiekana w szpinaku

Autor: Anna Baczyńska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Rybka zapiekana w szpinaku

Składniki

Nazwa Ilość
Czosnek – 1/2 małego ząbka 2 g
Filet z ryby (np. mintaj, dorsz) 35 g
Sok z cytryny – kilka kropli 1 szt
Szpinak baby (świeży) 25 g
Śmietanka 12 % 12 g
Olej rzepakowy 2 łyżeczki

Opis

Śmietanka 12 % - 1 łyżka (12 g).

Przygotowanie

    1. Rybę skrop sokiem z cytryny.
    2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy, włóż szpinak i duś na małym ogniu.
    3. Wlej śmietankę, podgrzej.
    4. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
    5. Gdy się zagotuje dodaj zioła lub gałkę muszkatołową.
    6. Przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzch ułóż kawałki ryby, skrop olejem.
    7. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekaj około 20 minut.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.