Lazania serowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Corregio ser | 40 | g |
| Lazania płaty | 4 | szt |
| Mięso mielone wołowo-wieprzowe | 250 | g |
| Oliwki czarne | 10 | szt |
| Pomidory krojone puszka | 1 | szt |
| Ser podlaski | 40 | g |
| Ser provolone sharp- plasterek | 3 | szt |
| Bazylia świeża | 1 | łyżka |
| Cebula cukrowa | 1 | szt |
| Oregano świeże- listki | 1 | łyżka |
| Przyprawa włoska | 1 | |
| Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
| Papryka słodka | 1 | |
| Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Opis
Najlepsza lazania wychodzi mi w brytfance do ciast. Zamiast sera Provalone sharp można dodać innego sera np: Parmezan

