banner

Jajecznica ze szpinakiem

Autor: Krystyna Sikorska

Czas gotowania/pieczenia: 13 minut

Czas przygotowania: 3 minuty

Jajecznica ze szpinakiem

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 2 łyżki
Mrożony szpinak 20
Wafelki vafini 8 szt
Jajka 4 szt
Pieprz 1
Sól 1

Opis

Dekoracja: pobudzająca wyobraźnię.

Przygotowanie

    1. Szpinak rozmrozić.
    2. Odcisnąć na sicie.
    3. Na patelni rozgrzać masło.
    4. Dodać szpinak.
    5. Dusić ok 10 min.
    6. Doprawić solą i pieprzem.
    7. Dodać roztrzepane jajka.
    8. Wymieszać.
    9. Smażyć do ścięcia się jajek.
    10. Wypełnij wafelki zieloną jajecznicą i podawaj maluchom. Smacznego!

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.