banner

Gulasz z polędwicy wieprzowej

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Gulasz z polędwicy wieprzowej

Składniki

Nazwa Ilość
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) 2 łyżki
Polędwica wieprzowa 1 szt
Oliwa z oliwek 1 szt
Papryka słodka 2 łyżeczki
Woda 0,5 szklanki
Czosnek ząbek 2 szt
Liść laurowy 1 szt
Sos sojowy 3 łyżki
Ziele angielskie 2 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Pokrój w kosteczkę polędwicę, obtocz w mące a następnie obsmaż z obu stron na oliwie.
    2. Gdy będzie polędwica rumiana dodaj sos sojowy, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj mięso z przyprawami.
    3. Zalej polędwicę wodą i smaż jeszcze z 3 minuty, aż sosik nieco zgęstnieje. Smacznego. Pamiętaj, aby polędwicy za długo nie gotować bo stwardnieje.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.