Tosty z mozzarellą, szynką, pomidorami i świeżą bazylią
Autor: Magdalena Uchman
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Chleb pełnoziarnisty - kromka | 3 | szt | 
| Masło | 2 | łyżeczki | 
| Mozzarella mała kulka | 3 | szt | 
| Szynka wołowa plasterek | 2 | szt | 
| Pomidor plasterek | 5 | szt | 
| Świeża bazylia do dekoracji | 1 | szt | 
Opis
Przepis z naszego E-booka: E-book z przepisami dla Dzieci w wieku Szkolnym na 30 dni.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Kromki chleba lekko posmaruj masłem.
- Następnie ułóż szynkę, plastry pomidora i kulki mozzarelli przekrojone na pół.
- Posyp posiekaną świeżą bazylią.
- Piecz w piekarniku lub mikrofali do roztopienia sera.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                