Budyń z Kaszy Jaglanej z Musem Truskawkowym
Autor: Sylwia Pacyna
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Kasza jaglana | 4 | łyżki | 
| Wiórki kokosowe | 1 | łyżka | 
| Mleko krowie/roślinne/woda | 1 | szklanka | 
| Garść truskawek | 1 | szt | 
| Dodatkowo: orzechy, listki mięty | 1 | szt | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wybranym płynie na wolnym ogniu (nie mieszamy).
- Pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe.
- Ugotowaną kasze blendujemy na gładką masę.
- Truskawki oczyszczamy, blendujemy.
- Budyń przekładamy do miseczki, na wierzch polewamy mus z truskawek, dodajemy posiekane orzechy. Możemy udekorować listkami mięty.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                