Bułeczki orkiszowe inaczej
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Drożdże świeże | 45 | g |
| Cukier | 1 | łyżeczka |
| Gorąca woda | 0,5 | szklanki |
| Jajko | 1 | szt |
| Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 4 | szklanki |
| Prażone otręby pszenne | 2 | łyżki |
| Siemię lniane | 0,5 | szklanki |
| Zimne mleko | 0,5 | szklanki |
| Oliwa z oliwek | 1,5 | łyżka |
| Woda | 1 | łyżka |
| Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
| Sól | 2 | łyżeczki |
Opis
Najpyszniejsze bułeczki jakie mi wyszły. Przepis nieco podobny do poprzedniego, jednak te wychodzą dużo bardziej chrupiące.

