Tarta z kremem orzechowym
Autor: Karolina Growiec
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Kruche ciasto: jaja M | 2 | szt |
| Kruche ciasto: masło (½ kostki) | 125 | g |
| Kruche ciasto: mąka | 2 | szklanki |
| Krem: ser mascarpone (1op) | 250 | g |
| Krem: śmietanka 30% (1 op) | 200 | g |
| Krem: masło orzechowe | 4 | łyżki |
| Krem: miód | 1 | łyżka |
Opis
Informacje dodatkowe:
- Do przepisu odmierzałam skarmelizowany miód. 1 łyżka skarmelizowanego miodu to 2-3 łyżki miodu płynnego.
- Przez dodatek miodu ciasto jest nieodpowiednie dla dzieci poniżej 1 roku życia. Możesz zamienić miód na inne słodziwo.
- Udekoruj tartę wedle upodobań – gorzką czekoladą, posiekanymi orzechami lub zostaw bez dekoracji.
Smacznego!

