banner

Kapuśniaczek

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 3 godziny

Czas przygotowania: 15 minut

Kapuśniaczek

Składniki

Nazwa Ilość
Małe ziemniaki 5 szt
Suszona natka pietruszki 1 łyżeczka
Udziec z indyka 1 szt
Marchewka 2 szt
Kapusta kiszona 250 g
Liść laurowy 3 szt
Pieprz ziołowy 1
Ziele angielskie 5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Do garnka wlej około 2,5 litra wody, wrzuć umyty udziec oraz przyprawy. Mięso gotuj na malutkim ogniu około 2,5 godziny.
    2. Następnie dodaj obraną marchewkę oraz pokrojone w kostkę (lub tak jak lubisz) ziemniaki. Gotuj 15 minut.
    3. Do zupy dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i wszystko gotuj jeszcze 15 minut.
    4. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.