banner

Zupka kartoflana z kukurydzą

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Zupka kartoflana z kukurydzą

Składniki

Nazwa Ilość
Bazylia kilka listków świeżej/ 1/2 łyżeczki suszonej 1 szt
Cebula 1 mała 1 szt
Koperek 3 łyżki 1 szt
Kukurydza konserwowa 7 łyżek 1 szt
Pietruszka 2 średnie 1 szt
Por 1/4 sztuki 1 szt
Seler 1 średni 1 szt
Ziemniaki 5 średnich 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Warzywa (oprócz kukurydzy konserwowej) starannie umyć, obrać i pokroić w kostkę.
    2. Wrzucić do gotującej się wody.
    3. Po kilku minutach wrzucić kukurydzę.
    4. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
    5. Po koniec doprawić koperkiem i bazylią.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl