banner

Zupa wiosenna

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupa wiosenna

Składniki

Nazwa Ilość
Makaron wstęgi 50 g
Masło 1 łyżka
Kalafior- różyczka 1 szklanka
Serek bieluch 1 szt
Brukselka 0,5 szklanki
Fasolka szparagowa 1 szklanka
Marchewka 1 szt
Woda 2,5 l
Żółtko 1 szt
Koperek, pęczek 1 szt
Natka pietruszki 1 szt
Pieprz ziołowy 1 łyżeczka
Sól 1 łyżeczka
Ziele angielskie 5 szt

Opis

Jak nie masz zamrożonych warzyw, lub świeżych możesz użyć podobnej gotowej mieszanki ze sklepu.

Przygotowanie

    1. Zagotuj w garnku wodę.
    2. Umyj warzywa. Pokrój drobno marchewkę, oczyść i pokrój fasolkę szparagową.
    3. Na wrzątek wrzuć wszystkie warzywa oraz sól, pieprz i ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut.
    4. Pod koniec gotowania dodaj masło.
    5. W misce wymieszaj serek bieluch z żółtkiem i połową szklanki gorącego wywaru z zupy.
    6. Dodaj do zupy razem z makaronem. Zagotuj.
    7. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl