Serkowe kulki
Autor: Magdalena Walania
Czas przygotowania: 15 minut
.jpg) 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Opakowanie dowolnego serka śmietankowego | 2 | szt | 
| Posiekany szczypiorek | 4 | łyżki | 
| Drobno posiekana cebula | 2 | łyżki | 
| Starty ser Cheddar | 1 | szklanka | 
| Pokrojona w drobną kostkę szynka drobiowa | 0,5 | szklanki | 
| Ulubione przyprawy do smaku | 1 | szt | 
| Niesolone krakersy (opcjonalnie) | 1 | szt | 
Opis
Przy alergii na gluten podajemy bez krakersów.
Przepis na około 15 kulek.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Serek śmietankowy wymieszać ze szczypiorkiem, cebulą, szynką.
- Dodać ulubione przyprawy.
- Uformować nich kulki, które należy obtoczyć tartym serem.
- Kuleczki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.
- Podawać je w momencie, kiedy zaczną powoli schodzić się goście.
- Na sam koniec, dla deklaracji, posypać je szczypiorkiem i podawać razem z niesolonymi krakersami.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                