banner

Tosty z pastą z awokado

Autor: Magdalena Walania

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Tosty z pastą z awokado

Składniki

Nazwa Ilość
Chleb pełnoziarnisty 1 szt
Dojrzałe awokado 2 szt
Duże, ugotowane jajka 3 szt
Kulka mozzarelli 1 szt
Sok z cytryny/limonki 1 łyżka
Sól, pieprz 1 szt
Prażone pestki słonecznika/dyni 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Chleb włożyć do piekarnika lub tostera i opiekać do momentu aż staną się lekko chrupiące.
    2. Awokado zblendować z ugotowanymi jajkami, dodać do tego sok z limonki/cytryny.
    3. Na (ciepłe/ schłodzone) tosty wyłożyć pastę i posypać je startą mozzarellą.
    4. Dla dekoracji można posypać grzanki prażonymi pestkami dyni czy słonecznika.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl