banner

Serkowe kulki

Autor: Magdalena Walania

Czas przygotowania: 15 minut

Serkowe kulki

Składniki

Nazwa Ilość
Opakowanie dowolnego serka śmietankowego 2 szt
Posiekany szczypiorek 4 łyżki
Drobno posiekana cebula 2 łyżki
Starty ser Cheddar 1 szklanka
Pokrojona w drobną kostkę szynka drobiowa 0,5 szklanki
Ulubione przyprawy do smaku 1 szt
Niesolone krakersy (opcjonalnie) 1 szt

Opis

Przy alergii na gluten podajemy bez krakersów.

Przepis na około 15 kulek.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Serek śmietankowy wymieszać ze szczypiorkiem, cebulą, szynką.
    2. Dodać ulubione przyprawy.
    3. Uformować nich kulki, które należy obtoczyć tartym serem.
    4. Kuleczki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.
    5. Podawać je w momencie, kiedy zaczną powoli schodzić się goście.
    6. Na sam koniec, dla deklaracji, posypać je szczypiorkiem i podawać razem z niesolonymi krakersami.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl