banner

Rosołek z kaszą jaglaną i gotowanym mięsem

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Rosołek z kaszą jaglaną i gotowanym mięsem

Składniki

Nazwa Ilość
Marchew 3 szt
Pietruszka 1 szt
Seler 0,5 szt
Por 1 szt
Cebula 1 szt
Pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Kasza jaglana 1 łyżka
Ziele angielskie kulka 4 szt
Liść laurowy liść 4 szt

Opis

Zupa porcja dla rodziny.

Porcja dla dziecka: (Zupa: 190 ml, Warzywa z rosołu: 1 łyżka, Gotowana pierś: 2 łyżki)

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Do garnka z zimną wodą (około 3 litry) włóż włoszczyznę oraz przyprawy. Gotuj do miękkości.
    2. Pierś ugotuj w osobnym garnku.
    3. Wywar podaj z ugotowaną kaszą jaglaną, poduszonymi warzywami, rozdrobnionym mięsem.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl