banner

Polędwica wieprzowa pieczona na parze

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Polędwica wieprzowa pieczona na parze

Składniki

Nazwa Ilość
Polędwiczka wieprzowa 1 szt
Czosnek, ząbek 1 szt
Koperek suszony 1
Pieprz ziołowy 1 łyżeczka
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. Pokrój polędwiczkę na cienkie kotlety.
    2. Natrzyj dobrze przyprawami oraz czosnkiem.
    3. Ugotuj w garnku małą ilość wody.
    4. Nałóż mięso na sitko do gotowania na parze. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
    5. Mięsko idealnie nadaje się dla dziecka do obiadu oraz na kanapki.
    6. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.