banner

Placuszki warzywne

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Placuszki warzywne

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 2 szt
Kolendra 1
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) 6 łyżek
Cukinia 1 szt
Koperek świeży 0,5 szt
Marchew 1,5 szt
Oliwa z oliwek 1 szklanka
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Ziemniak 6 szt
Majeranek 1
Czosnek ząbek 3 szt
Kminek mielony 1
Natka pietruszki 0,5 szt
Pieprz czarny 1
Sól 1
Szczypiorek 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Obierz i umyj wszystkie warzywa.
    2. Wrzuć warzywa do robota i drobno pokrój . Najlepiej użyć do tego noża a nie tarek.
    3. Do pokrojonych warzyw dodaj mąkę, przyprawy, jajka.
    4. Smaż małe placuszki na dobrze rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu połóż placki na papierowych ręcznikach, aby wchłonęły tłuszcz.
    5. Możesz na wierzchu polać sosem zrobionym z jogurtu naturalnego oraz koperku. Smacznego

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl