banner

Pietruszkowy mus

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Pietruszkowy mus

Składniki

Nazwa Ilość
Brokuły (kilka różyczek) 1 szt
Cukinia (1/3 małej sztuki) 1 szt
Drobny makaron (3 łyżki) 1 szt
Masło (1 łyżeczka) 1 szt
Mleko (1 szklanka) 1 szt
Natka pietruszki (2 łyżki drobno posiekanej) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Mleko zagotować z drobno posiekaną natką pietruszki.
    2. Do gotującego się mleka dodać drobny makaron oraz pokrojone brokuły i cukinię.
    3. Gotować do momentu, aż makaron i warzywa będą miękkie. Następnie zmiksować.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl