banner

Pieczone pulpety rybne

Autor: Sylwia Pacyna

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Pieczone pulpety rybne

Składniki

Nazwa Ilość
Ryba morska 200 g
Jajko 1 szt
Mąka pełnoziarnista 2 łyżki
Koperek 1 szt
Czosnek ząbek 1 szt
Pieprz, sól, tymianek do smaku 1 szt
Oliwa/olej rzepakowy 1 łyżka

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Rybę dokładnie oczyść z ości, zmiel z dodatkiem czosnku.
    2. Dodaj jajko, mąkę, przyprawy i koperek.
    3. Uformuj pulpety, obtocz w mące, skrop oliwą/olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
    4. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    5. Pulpety można podać z sosem koperkowym i ulubioną kaszą.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl