banner

Pawie piórka

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Pawie piórka

Składniki

Nazwa Ilość
1 bakłażan 1 szt
1 łyżeczka majonezu 1 szt
2 łyżki mąki kukurydzianej 1 szt
6 plasterków carpaccio wieprzowego 1 szt
Olej roślinny 1 szt
Rzeżucha 1 szt
2 jajka 1 szt
2 rzodkiewki 1 szt
Szczypta soli 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Jajka ugotować na twardo.
    2. Bakłażana pokroić na plasterki, posolić i odstawić na 5 minut, aby puścił sok.
    3. Wszystkie plasterki osuszyć ręczniczkiem papierowym obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć na złoty kolor.
    4. Na plasterkach bakłażana ułożyć kolejno plasterki carpaccio, jajka i rzodkiewki.
    5. Z jednego plasterka bakłażana zrobić głowę pawia.
    6. Ozdobić odrobiną majonezu i posypać rzeżuchą. Smacznego!

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.