banner

Naleśniki po japońsku

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Naleśniki po japońsku

Składniki

Nazwa Ilość
1/2 galaretki agrestowej 1 szt
1/2 galaretki brzoskwiniowej 1 szt
3 łyżeczki serka naturalnego 1 szt
Konfitura wiśniowa 1 szt
Łyżeczka cukru waniliowego 1 szt
Olej do smażenia naleśników 1 szt
Różowe cukrowe perełki 1 szt
Szczypta zielonego barwnika 1 szt
1 jajko 1 szt
1 szklanka mleka 1 szt
1/2 szklanki mąki 1 szt
100 g twarogu 1 szt
Szczypta soli 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Jajko, mąkę , mleko, sól i barwnik mieszamy na jednolite ciasto i smażymy naleśniki.
    2. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia, przekładamy do lodówki, a następnie kroimy w paski.
    3. Twaróg rozgniatamy z łyżeczką cukru waniliowego.
    4. Na każdym naleśniku układamy warstwę twarogu, paski z galaretki i konfiturę, pozostałą część naleśnika smarujemy odrobina serka (aby się skleił), a potem zwijamy w rulon.
    5. Każdy z rulonów kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na talerzu i posypujemy cukrowymi perełkami.
    6. Smacznego:)

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.