banner

Spaghetti zielone

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Spaghetti zielone

Składniki

Nazwa Ilość
Cebula suszona 1
Bazylia suszona 1
Curry 1
Czosnek ząbek 1 szt
Makaron spaghetti z pszenicy durum 100% 200 g
Mała cukinia 1 szt
Natka pietruszki 0,5 szt
Oliwa lub olej słonecznikowy 1 szt
Oregano suszone 1
Pieprz ziołowy 1
Ser feta 1 łyżka
Serek topiony opakowanie 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ugotuj makaron.
    2. Pokrój w talarki cukinię.
    3. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Dodaj cukinię i pokrojoną natkę. Podsmażaj 5 minut.
    4. Następnie dodaj serek topiony, łyżkę fety oraz przyprawy.
    5. Smaż parę minut aż ser się roztopi.
    6. Makaron wyłóż na talerz.
    7. Sos z patelni wrzuć do blendera i zmiksuj.
    8. Wymieszaj sos z makaronem, smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl