banner

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem

Składniki

Nazwa Ilość
Bułka tarta do panierowania 1 szt
Kasza gryczana 1/2 szklanki 1 szt
Natka pietruszki 1 łyżka 1 szt
Jajko 1szt. 1 szt
Masło 1 łyżeczka 1 szt
Twaróg 100g 1 szt
Olej do smażenia 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszę gryczaną ugotować z masłem. Po ugotowaniu wystudzić i zmiksować z twarogiem.
    2. Dodać jajko, natkę pietruszki i doprawić.
    3. Ulepić niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i obsmażyć na oleju z obu stron.
    4. Kotleciki można podawać z sosem np. pomidorowym.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl