banner

Kotlety z cieciorki

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 2 godziny

Czas przygotowania: 12 godzin

Kotlety z cieciorki

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Cebula cukrowa 1 szt
Feta ser 250 g
Płatki owsiane do obtoczenia 1 szt
Koperek świeży 0,5 szt
Bułka tarta 3 szt
Ciecierzyca 250 g
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz czarny 1

Opis

Przygotowanie

    1. Zmiksuj cieciorkę. Dzień wcześniej namaczaj w wodzie cieciorkę. W dniu robienia kotletów gotuj ją około 2 godziny. Posól pod sam koniec gotowania. Jak nie masz ziaren cieciorki możesz użyć także cieciorki z puszki.
    2. Pokrój drobno cebulę i koperek.
    3. Wymieszaj cieciorkę z fetą, jajkiem, bułką tartą i koperkiem. Przypraw.
    4. Formuj małe kotleciki, następnie obtocz w płatkach owsianych.
    5. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju aż kotlety będą rumiane. Po zdjęciu z ognia połóż kotlety na papierowym ręczniku, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl