banner

Krupnik z kaszą jęczmienną

Autor: Magdalena Uchman

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Krupnik z kaszą jęczmienną

Składniki

Nazwa Ilość
Włoszczyzna 2 szklanki
Ziemniak średni 2 szt
Kasza jęczmienna 3 łyżki
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Cebula mała 0,5 szt
Koperek posiekany 2 łyżki

Opis

Porcja dla dziecka: porcja 200-300 ml.

Przepis z naszego E-booka: E-book z przepisami dla przedszkolaka (3-6 LAT) na 30 dni.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj około 1-1,5l wody.
    2. Warzywa pokrój w kostkę.
    3. Gdy woda się zagotuje wrzuć pokrojone warzywa, kaszę i gotuj około 20 minut.
    4. Na oliwie krótko podsmaż cebulę i dodaj ją do zupy.
    5. Dodaj koperek.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl