banner

Kompot truskawkowy z pomarańczową nutą

Autor: Karolina Growiec

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kompot truskawkowy z pomarańczową nutą

Składniki

Nazwa Ilość
Truskawki (mogą być mrożone) 500 g
Pomarańcze 2 szt
Woda 5 szklanek
Sok z cytryny 1 łyżka

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Wyciśnij sok z jednej pomarańczy.
    2. Drugą obierz, podziel na cząstki i każdą z nich pokrój na 2-3 kawałki.
    3. Truskawki włóż do garnka (nie musisz rozmrażać), zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
    4. Gotuj 4-5 minut.
    5. Ostudź.
    6. Dodaj sok i kawałki pomarańczy.
    7. Dopraw cytryną do smaku, jeśli jest zbyt słodki.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl