banner

Kefty z indyka

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Kefty z indyka

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Czosnek granulowany 1 łyżeczka
Sól do smaku 1 szt
Woda 0,5 szklanki
Bułka tarta 1 szklanka
Mięso mielone z indyka 500 g
Pieprz ziołowy 1 łyżeczka

Opis

Grill elektryczny posmaruj olejem zanim położysz kefty. U osób z alergią na białka mleka krowiego należy dodać bułkę tartą bez dodatku mleka.

Przygotowanie

    1. Mięso mielone dokładnie wymieszaj z jajkiem, wodą, bułką tartą oraz przyprawami.
    2. Wymieszane mięso nakładaj na patyczki od szaszłyków.
    3. Grilluj na patelni grillowej lub na grillu.
    4. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.