banner

Kapuśniak

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Kapuśniak

Składniki

Nazwa Ilość
Udko z indyka 2 szt
Marchewka 2 szt
Pietruszka 1 szt
Seler mały kawałek 1 szt
Por 1 szt
Koperek 1 szt
Ziemniaki 2 szt
Kapusta kiszona 4 łyżki
Woda 3 l
Szczypta pieprzu bezglutenowego 1 szt
Szczypta majeranku bezglutenowego 1 szt

Opis

Przepis dla całej rodziny. Porcja dla dziecka: około 150 ml (wymieszana z łyżeczką oliwy).

Przykładowy przepis z naszego Menu: Dieta Bezglutenowa dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. W garnku zagotuj wodę.
    2. Na wrzątek wrzuć mięso.
    3. Ugotuj i drobno posiekaj.
    4. Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i seler.
    5. Por pokrój w półtalarki, ziemniaki w kostkę.
    6. W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa.
    7. Dodaj przyprawy.
    8. Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
    9. Kapustę kiszoną drobno posiekaj, dodaj do garnka, zagotuj, dodaj mięso, posyp koperkiem.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl