Salsa z awokado
Autor: Agnieszka Wianecka
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Awokado (1/2 małej sztuki) | 50 | g |
| Czosnek ząbek | 1 | szt |
| Pomidor | 0,5 | szt |
| Natka pietruszki lub świeża kolendra- kilka listków | 1 | szt |
| Kilka kropel soku z cytryny | 1 | szt |
| Sól, pieprz- szczypta | 1 | szt |
Opis
80kcal / 1g B / 2g WW / 8g T
Zdjęcie ze strony Pixabay.
Przygotowanie
-
- Awokado (najlepiej dojrzałe) zmiażdżyć widelcem, dodać rozgniecionyczosnek, posypać solą i pieprzem, wymieszać.
- Skropić kilkoma kroplami sokuz cytryny i dodać pokrojonego w drobne kawałki pomidora oraz drobno posiekane zioła.
