banner

Kanapka z jajkiem + bawarka

Autor: Urszula Bieniek

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Kanapka z jajkiem + bawarka

Składniki

Nazwa Ilość
Bawarka 1 szklanka
Jajko na twardo 1 szt
Ogórek zielony 0,5 szt
Chleb kołodziej pełnoziarnisty - kromka 1 szt
Margaryna 1 łyżka
Szczypiorek 1 łyżeczka

Opis

Jak dziecko nie lubi past, możesz jajko pokroić. Możesz dodać inne warzywa.

Dla dzieci do 3 roku życia pieczywo smarujemy masłem.

Przygotowanie

    1. Chleb posmaruj margaryną (młodszym dzieciom masłem).
    2. Dodaj pastę jajeczną (ugotowane na twardo jajko przeciśnięte przez praskę, podane ze szczypiorkiem)
    3. Posmaruj pieczywo pastą.
    4. Do rączki daj dziecku kawałek zielonego ogórka.
    5. Podawaj z kubkiem bawarki.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.