banner

Kanapka z domową wędliną i ogórkiem

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 10 minut

Kanapka z domową wędliną i ogórkiem

Składniki

Nazwa Ilość
Pieczywo- kromka 1 szt
Masło 1 szt
Sól, pieprz, koperek lub pietruszka, czosnek 1 szt
Ogórek świeży- plasterek 5 szt
Pierś z indyka 1 szt

Opis

Przykładowy przepis z naszego Jadłospisu: Jadłospis indywidualny dla Dziecka. Zobacz.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Dowowa wędlina z indyka: (Pierś z indyka (1 kg) natrzyj solą, pieprzem, koperkiem lub natką, czosnkiem .
    2. Uformuj w rulon.
    3. Zawiń szczelnie w pergamin na kształt cukierka, piecz w 180 stopniach przez godzinę.
    4. Wystudź.
    5. Pokrój na plastry.
    6. Kanapkę posmaruj masłem, obłóż wędliną i ogórkiem.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl