banner

Jajka faszerowane awokado

Autor: Magdalena Walania

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Jajka faszerowane awokado

Składniki

Nazwa Ilość
Jajka 4 szt
Dojrzałe awokado 1 szt
Sok z cytryny 1 łyżeczka
Jogurt naturalny 2 łyżki
Posiekany koperek 2 łyżki

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Jajka należy ugotować na twardo, a po ich ostudzeniu, obrać ze skorupek.
    2. Ugotowane jajka przeciąć na pół i wydrążyć z nich żółtko.
    3. Awokado obrać ze skóry i zblendować razem z ugotowanymi żołtkami.
    4. Dodać łyżeczkę soku z cytryny.
    5. Do powstałej pasy dodać 2 łyżeczki jogurtu naturalnego (zamiennik majonezu) i wszystko razem wymieszać.
    6. Pastę przełożyć na jajka i udekorować posiekanym koperkiem.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl