banner

Domowy jogurt

Autor: Małgorzata Ptak

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 8 godzin

Domowy jogurt

Składniki

Nazwa Ilość
Mleko pasteryzowane krowie, kozie lub owcze 1 l
Starter kultur bakterii lub jogurt naturalny z bakteriami (z wcześniejszej produkcji lub zakupiony w sklepie) 1 szt

Opis

Potzebujesz 156 zdrowych przepisów dla Dziecka w wieku 1-3 ?: Pobierz naszego najnowszego E-booka.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Podgrzej mleko do temperatury 45°C (po włożeniu palca jest ciepłe, ale jeszcze nie parzy), następnie dodać jogurt o temperaturze pokojowej lub bakterie.
    2. Mieszając ogrzewaj jeszcze przez chwilę, aby uzyskać ponownie temperaturę 45°.
    3. Następnie przelej do termosu, jogurtownicy lub naczynia długo utrzymującego ciepło.
    4. Odstaw na 8- 12 godzin i smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl