banner

Deser jaglany bananowo-porzeczkowy

Autor: Karolina Growiec

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Deser jaglany bananowo-porzeczkowy

Składniki

Nazwa Ilość
Kasza jaglana 1,2 szklanka
Woda 1,5 szklanka
Banan 170 g
Czarne porzeczki 80 g
Opcjonalnie: listki bazylii do dekoracji 1 szt

Opis

Dodatkowo będziesz potrzebować kilka porzeczek do dekoracji.

Przygotowanie

    1. Kaszę opłucz pod zimną wodą, sparz wrzątkiem oraz ponownie opłucz.
    2. Wodę zagotuj, wrzuć kaszę do wrzątku i gotuj 10-15 minut do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn.
    3. Odstaw do przestudzenia.
    4. Zblenduj razem kaszę, banana i czarne porzeczki.
    5. Udekoruj całymi porzeczkami i listkiem bazylii.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl