Ciasto marchewkowe
Autor: Aleksandra Reyer
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 i 1/2 szklanki bakalii: orzechy włoskie lub laskowe, rodzynki, suszone: morele, śliwki, daktyle, żurawina, figi | 1 | szt |
| 1 łyżeczka proszku do pieczenia | 1 | szt |
| 1 szklanka oleju | 1 | szt |
| 1 szklanka startych jabłek | 1 | szt |
| 2 łyżeczki sody oczyszczonej | 1 | szt |
| 2 szklanki startej marchwi | 1 | szt |
| 4 jajka | 1 | szt |
| 2 łyżki kakao | 1 | szt |
| 2 szklanki mąki | 1 | szt |
| 3/4 szklanki cukru | 1 | szt |
| Cynamon do smaku opcjonalnie | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

