banner

Ciasto kokosowe

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 50 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Ciasto kokosowe

Składniki

Nazwa Ilość
Bezglutenowy proszek do pieczenia 2 łyżeczki 1 szt
Cukier 1 szklanka 1 szt
Czekolada mleczna 1/2 kostki 1 szt
Jajka 5 sztuk 1 szt
Mąka bezglutenowa 2 szklanki 1 szt
Olej 3/4 szklanki 1 szt
Wiórki kokosowe 1/2 szklanki 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zmiksować całe jaja, olej i cukier do uzyskania gładkiej konsystencji.
    2. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy z jajek, oleju i cukru, ciągle miksując.
    3. Pod koniec dodać wiórki kokosowe.
    4. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wlać do niej surowe ciasto.
    5. Piekarnik nagrzać do 180°C i piec ok. 50 min.
    6. Ostudzone ciasto polać rozpuszczoną na parze czekoladą mleczną.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl