banner

Ryba po grecku

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Ryba po grecku

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) 3 łyżki
Mintaj mrożony kostka 2 szt
Tilapia 1 szt
Marchew 4 szt
Pietruszka 2 szt
Por 1 szt
Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Olej do smażenia 1 łyżka
Pieprz czarny 1
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. Rozmroź filety.
    2. Obtocz rybę w jajku następnie mące i usmaż na patelni. Możesz rybę rozwalić na małe kawałki.
    3. Przełóż rybę na talerz. Jak ryba nieco ostygnie, sprawdź czy nie ma ości.
    4. Pokrój warzywa na grubej tarce lub wrzuć do robota.
    5. Warzywa wrzuć na patelnię po rybie, smaż pod przykryciem przez około 10 minut. Pod koniec smażenia możesz dodać przyprawy i koncentrat.
    6. Na rybie połóż warzywa lub wszystko razem wymieszaj. Smacznego

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl