banner

Pieczona sola z warzywami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Pieczona sola z warzywami

Składniki

Nazwa Ilość
Sola filet 2 szt
1 marchewka 1 szt
Cebula czerwona 1 szt
Oliwki zielone 10 szt
Pieprz cytrynowy 1
Cytryna 0,5 szt
Sól 1
Szczypiorek 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Rozmroź rybę.
    2. Pokrój rybę na mniejsze kawałki, każdy z nich skrop sokiem z cytryny, następnie posól, popieprz. Odstaw na chwilę do chłodnego miejsca.
    3. Zetrzyj marchewkę, cebulę pokrój w talarki, oliwki na pół, a szczypiorek drobno. Warzywa dodaj do ryby.
    4. Piecz rybę około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
    5. Odlej wodę z ryby, warzywa z rybą możesz wymieszać. Przed podaniem dziecku usuń wszystkie ości. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl